Afscheidscadeau

Trekker doei Martin Pottjewijd

Dit kleikunstwerk kan plat liggen of aan de muur gehangen worden.

Dit afscheidscadeau is in opdracht gemaakt voor een medewerker van Vantage Agrometius die een nieuwe baan heeft gevonden. De opdrachtgever heeft vele jaren met plezier bij dit bedrijf gewerkt en wilde bij het afscheid iets speciaals geven.

Het bedrijf levert o.a. een GPS systeem voor trekkers. Dat bracht mij op het idee om een op afstand bestuurbaar trekkertje te maken die het woord DOEI heeft ingezaaid. De opdrachtgever wilde in eerste instantie een kleikunstwerk in een stolpje kopen, maar het concept om iets van bovenaf te besturen vond ik in een stolp niet goed werken. Zoals gewoonlijk begonnen met een aantal vragen te stellen en aan de hand daarvan een schetsje van het idee gemaakt.

Het maken van het mini trekkertje was echt geweldig! Eigenlijk had ik dit kunstwerk zelf willen houden, want met het eindresultaat heb ik mezelf verrast. Het is zo leuk om een landschapje te maken en te werken met texturen, honderden mini bloemetjes, een rode koe (intern grapje van het bedrijf) en dan NATUURLIJK het trekkertje!! De sporen in het gras kon ik pas maken nadat de wielen klaar waren. Ik had een paar pogingen gedaan om het met kleigereedschap te maken, maar dat was vrijwel onmogelijk en waarom zou je sporen namaken als je gewoon wielen kunt kleien. Kortom veel geleerd en nog meer plezier gehad. Het was dan ook zonde om dat trekkertje vast te lijmen, zie het filmpje op deze pagina.Afscheidscadeau trekker

Ooohh dat trekkertje!

Afscheidscadeau trekker

Zoek je een origineel afscheidscadeau? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Afscheidscadeau Afscheidscadeau
Afscheidscadeau