Help bij mijn zoektocht.
20-10-2016
En hoe nu verder? Overzicht En hoe nu verder?

En hoe nu verder?

Help je mij bij mijn zoektocht?!

Wat leuk Martin!

Mag ik je meenemen in mijn persoonlijke denkwereld en dit blog afsluiten met een vraag? Men vindt mijn kleicreaties mooi en ook heel knap gemaakt! "Dus je maakt de wereld een beetje vrolijker Martin?" JA! "Nou ik word er heel vrolijk van en echt heel gaaf, succes Martin!" Dit krijg ik vaak te horen en dat is natuurlijk erg fijn, maar je koopt er weinig voor. Dit klinkt misschien een beetje negatief of vanuit de hoogte... dat is zeker niet de bedoeling. Je bent ondernemer, het werk is echte passie en je moet geld verdienen. Het liefst heb je uitsluitend droomklanten en alleen maar gave opdrachten. Mijn werk is fantastisch en heb al veel droomklanten dus eigenlijk heb ik het best goed voor elkaar. En dan toch zo'n blog schrijven over dat je nog meer wilt? Ik gooi mezelf hierbij in het diepe en laat het aan jou de lezer over om de dialoog te starten. Ooit ben ik begonnen met klei en heb nu het probleem dat ik niet weet hoe het verder uit te bouwen.

Hoe nu verder?

Een compliment is voor mij de voeding om door te gaan met wat ik doe, maar je voelt het misschien al aankomen... er is een "maar". Ik wil graag heel ver komen met mijn creaties maar dat is dus best wel lastig. Wie is nou mijn doelgroep? Hoe kan ik deze mensen het beste benaderen? Moet ik beter uitleggen wat ik doe en hoe ik werk? Snappen mensen wel wat ik allemaal met klei kan maken? Op mijn website is dit duidelijk uitgelegd en in mijn portfolio is mijn werk te zien met tekst en uitleg. En toch gebeurt er niet zo heel erg veel... nou ja er gebeurt wel wat! Steeds kom ik een stapje verder in mijn zoektocht naar hoe ik mijn skills en creaties in de markt kan zetten. Regelmatig spreek ik af met mensen om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. In die gesprekken krijg ik te horen dat ik heel leuk bezig ben en dat ik vooral door moet blijven gaan met wat ik doe. Hoe nu verder? Ik zou graag in contact komen met mensen met wie ik een mooie samenwerking kan opstarten! Met als gezamenlijke passie ons volledig storten op een project. Brainstormen, schetsen, afspreken, koffie drinken of zelfs een biertje drinken. En het hoeft niet alleen de klei te zijn een combinatie met grafische vormgeving kan natuurlijk ook. Het lastige van creatief ZZP-er zijn is dat letterlijk de wereld aan je voeten ligt, elke stap die je maakt doe je vanuit persoonlijke en zakelijke overwegingen. Spring eens in het diepe of klop eens op een deur van een bedrijf waarmee je wilt afspreken. Ik ben nu meer dan 10 jaar zelfstandig ondernemer en ik herinner me nog goed dat ik ooit ben begonnen. Je begint aan een avontuur waarvan je de uitkomst niet weet, maar wel nadenkt over wat je allemaal graag zou willen bereiken.

Note to myself

"Nu ik dit blog aan het schrijven ben merk ik dat het schrijven mij al een stuk verder helpt. Moet je je nu zeker opstellen en tegen de wereld zeggen kijk eens wat ik kan! Zoveel mogelijk likes of mooie complimenten ontvangen en maar hopen op een opdracht. Het wordt me duidelijk dat vertellen over wat ik doe helpt bij de zoektocht. Het eindproduct is heel belangrijk maar het gaat er vooral om wie je bent en hoe je werkt. Eigenlijk ben ik dus het product en mijn creaties het middel om mijn doel te bereiken."

Het antwoord

Laat zien wie je bent en neem mensen mee in jouw wereld. Het is bijna niet uit te leggen en je moet het zien, voelen en ervaren. Heb er vertrouwen in dat iemand je blog leest of je werk ziet en contact opneemt. Dit blog schrijf ik een beetje vanuit frustratie en bij het schrijven merk ik dat het mij helderheid oplevert. Je zit nu al een tijdje een heel persoonlijk verhaal te lezen en wellicht gaan er allemaal lampjes bij je branden? De combinatie van een rijk creatief denkvermogen en dat kunnen omzetten naar online, papier en klei creaties is wat mij uniek maakt.

Heb je na het lezen van dit blog een idee, suggestie of wil je eens komen praten? We kunnen samen echt zulke gave dingen gaan maken!

Je kunt mij ook volgen via instagram of facebook.

En hoe nu verder?