Luxe villa

Luxe villa

Ergens waar het lekker warm en zonnig is staat deze prachtige luxe villa.

Deze hightech luxe villa heb ik in opdracht gemaakt aan de hand van filmpjes, foto's en bouwtekeningen. Het is gelegen in een heuvel met prachtig uitzicht over de zee. Het namaken van dit vakantie huis was een flinke uitdaging vanwege de schuine ligging op een heuvel. Voordat ik de juiste verhoudingen te pakken had heb ik met papieren modellen en eindeloos veel laagjes klei de hoek bepaald. Dit kunstwerk is als het ware uit de heuvel gehakt en in zijn geheel op een bijpassende steen geplaatst.

Het maken van dit kunstwerk was een wilde rit van nieuwe technieken uitvinden tegen een strakke deadline. Het is als cadeau gegeven aan iemand die hard werkt en daardoor dit mooie huis heeft kunnen kopen. Ik kan me nauwelijks voorstellen hoe het voelt om zo'n huis te bezitten, maar dankzij het maken en er uren mee bezig te zijn snap ik er iets meer van. Je eigen huis knuffelen omdat je er er zo blij mee bent is lastig, met zo'n beeld moet dat lukken. 

Voor mij was dit een opdracht waarbij ik mezelf heb verbaast met mijn kleitechniek. Oplossingen gevonden voor bouwtechnische klei problemen en zo nieuwe technieken geleerd voor misschien nog lastigere opdrachten. 

Luxe villa

Wat een klus!

Luxe villa Luxe villa
Luxe villa