Martin Pottjewijd
05-10-2016
Nooit meer een bonnetje kwijt Overzicht Nooit meer een bonnetje kwijt

Nooit meer een bonnetje kwijt

Blog Martin Pottjewijd: Nooit meer een bonnetje kwijt!

Op een mooie dag ben ik gootsteenontstoppers gaan maken, nouja ik weet niet eens meer of het wel een mooie dag was, het kan maar zo zijn dat het midden in de winter was of een druilerige herfstochtend. En toch was het een mooie dag! Waarom? Nou dat zal ik je vertellen, als ondernemer moet je natuurlijk de administratie op orde hebben! Elk kwartaal zorg ik braaf dat alle inkomende en uitgaande facturen en bonnetjes op orde zijn, maar er raakt er wel eens ééntje kwijt... Lange tijd was het zo dat ik al mijn bonnetjes in mijn portemonnee bewaarde en op een grote stapel op kantoor. Maar dat is toch helemaal niet handig Martin?! Hey dat klopt en daar heb ik onlangs deze prachtige oplossing voor bedacht! De Presse Papier extra ultra large 9000 met voetstuk en degelijk uitgevoerd. 9000??? Ja de marketingafdeling adviseerde mij om het een hoog nummer te geven om het extra degelijk te laten lijken.

En je schrijft dus een heel blog over deze uitvinding en dat vind je de moeite waard? Ab-so-luut, het gaat niet eens zozeer om wat ik gemaakt heb maar om het proces. De gootsteen ontstopper heeft ongeveer 2 jaar op mijn bureau gestaan, hij heeft weer en wind doorstaan en mij ondersteund in goede en slechte tijden. Ik werk over het algemeen aan meerdere projecten tegelijk en weet niet altijd waarom ik iets maak. Een idee kan opeens opkomen of het kan jaren duren voordat je eindelijk inziet waarom je iets hebt gemaakt. Afijn de administratie dus... niet echt mijn favoriete bezigheid en elk kwartaal weer die innerlijke strijd om tijd vrij te maken om de boel op orde te maken... *%&#*%&(*@#%@! GRRRRR pfffffffffffff. Doen waar je goed in bent... leuker kunnen we het niet maken maar wel makkelijker! En ineens zag ik het die plopper op een plankje met een dikke pin erdoorheen! En waarachtig, het is nu leuker en ben instaat om mezelf te verplichten elk bonnetje op deze uitvinding te rammen!

Gek he zo'n creatief brein...? Wat ik met dit blog eigenlijk wil vertellen is dat een idee pas kan ontstaan zodra ik de creatieve ruimte in mijn hoofd heb. In mijn hoofd raast over het algemeen een soort storm van kleuren, beelden, woorden en ideeën. Door het maken van deze oplossing voor mijn administratieve "probleem" heb ik mijn wereld een beetje mooier en handiger gemaakt. Op dit moment zit ik te kijken naar een stapel bonnetjes en facturen die ferm op een prikker vast zitten en straks de map ingaan. Oh man man man wat heb ik leuk werk, ik hoef me niet druk te maken over die administratie maar kan doen waar ik goed in ben!


Nooit meer een bonnetje kwijt