Martin Pottjewijd
01-08-2017
Vertrouwen om verder te bouwen Overzicht Vertrouwen om verder te bouwen

Vertrouwen om verder te bouwen

Vertrouwen om te bouwen


Leuk dat u de tijd neemt om dit blog te lezen. Mijn naam is Martin Pottjewijd en ik ben grafisch vormgever en kleikunstenaar. Graag neem ik u mee op de ontdekkingstocht van mijn kleipassie.

Als ik op dit moment terug kijk naar waar ik nu sta ben ik al lang aan het bouwen aan mijn droom. Twijfel en passie gaan samen op in dit verhaal. Het begon 15 jaar geleden toen ik voor het eerst polymeerklei in handen had. Een wonderlijke substantie waarmee je prachtige dingen kunt maken! Het liefst maak ik gebouwen en eigenlijk is dat heel logisch. Kastelen, paleizen, huizen, torens en architectuur zijn de rode draad in mijn leven. Als ik in een grote stad loop kijk ik meestal omhoog naar al het vakmanschap uit vervlogen tijden. Prachtige architectuur tegenover schreeuwerige etalages.

Tijdens een netwerkbijeenkomst ontmoette ik Jan Boon. Op een gegeven moment liep ik vast met mijn kleiontwikkeling en dacht ik bel Jan gewoon! Een afspraak gemaakt en Jan vond mijn werk bijzonder. Hij adviseerde mij om vooral door te gaan met waar ik mee bezig ben en tevreden te zijn met kleine stappen voorwaarts. Dit gaf mij de bevestiging dat ik op de goede weg ben. Binnen mijn kleiwerkzaamheden moet ik focus aanbrengen, dus veel minder gekke poppetjes en andere uitstapjes. Ik ga vanaf nu helemaal de focus op mijn gebouwen leggen!

Als grafischvormgever ben ik gewend om eindproducten te presenteren. Dit is voor mijn kleipassie nou net niet handig om te doen. Het gaat er om hoe iets tot stand komt. Het eindresultaat is hierin natuurlijk ook belangrijk. Ik heb gemerkt dat mensen het interessant vinden om te zien hoe ik mij beelden maak. Het eindresultaat levert hierdoor ook meer waardering op. Het moment dat ik het beeld overhandig aan de klant is fantastisch. U bent immers, als het goed is, heel blij en trots op uw huis en/of bedrijfspand.

Maak ik het gebouw dan helemaal na? Ja en nee. Het hangt af van het soort gebouw en de opdrachtgever hoeveel speelruimte ik krijg. Het gebouw is natuurlijk honderd procent herkenbaar en u kunt gerust raampjes gaan tellen om te zien of het klopt. In overleg met de klant kan ik mijn beelden nog een creatieve touch geven. Ik zoek een steen die, voor mijn gevoel, past bij het beeld dat ik ga maken. De stenen waarop ik mijn kunstwerken maak bepalen de compositie.

Er komen steeds meer opdrachten binnen waarin ik mij heerlijk kan uitleven. Kortom ik heb heel veel vertrouwen om verder te bouwen. Als einddoel hoop ik mijn eigen droomhuis te laten bouwen door dus zelf met klei te bouwen aan gebouwen.

Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u meer weten neem contact op!

Volg me op instagram of Facebook: Martin Pottjewijd

Jan Boon bedankt! www.janboon.nl

Vertrouwen om verder te bouwen