Website liedboekcompendium

Grafisch ontwerp www.liedboekcompendium.nl

Grafische vormgeving www.liedboekcompendium.nl

Voor Liedboek BV hebben BS Connect en ik de opdracht gekregen om het Liedboek Compendium in een website te plaatsen. Het boek is een naslagwerk over alle liederen en gedichten die in het liedboek staan. Omdat het om een enorme hoeveelheid informatie gaat heb ik eerst een functioneel ontwerp gemaakt om alle elementen een plek te geven. Aan de hand van het functionele ontwerp hebben we gesprekken gevoerd over wat waar moet staan. 

Het ontwerp van deze website heb ik heel functioneel gehouden omdat het in dienst staat tot de inhoud. Het is belangrijk dat de bezoeker de informatie goed kan lezen en niet wordt afgeleid door het ontwerp. Alle liederen en gedichten zijn op gelijke wijze opgemaakt zodat je ziet wat je zou verwachten. De website is voorzien van een op maat gemaakt CMS systeem waarmee de website door meerdere personen onderhouden en gevuld kan worden. 

Het was een fantastische en ook uitdagende klus om een wat "stoffig" onderwerp naar de modernetijd te brengen. De samenwerking tussen de klant, de programmeur en mij was soms lastig omdat je bijvoorbeeld een Dominee niet lastig moet vallen met hoe een database er uit moet zien. Om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen heb ik de klant aan de handgenomen bij alle verschillende stappen van ontwerp naar een functionele website. De grote lijnen heb ik afgevangen in het functionele ontwerp en de laatste puntjes op de i via de werkende website op een testlocatie. Met zulke projecten is het belangrijk dat je uitgebreid test en geen aannames doet dat een bezoeker het wel begrijpt. 

Al met al weer eens een mooie opdracht waarbij de creativiteit vooral zat in het weglaten van overbodige elementen en het uitdenken van de structuur. 

Liedboekcompendium lied detail pagina

Lied detailpagina met vakjargon module voor extra uitleg bij moeilijke begrippen. Interne links naar personen zoals: dichters, schrijvers en componisten.

Website liedboekcompendium Website liedboekcompendium
Website liedboekcompendium