Fruit met emoties
26-09-16
Workshop fruit met emoties Overzicht Workshop fruit met emoties

Workshop fruit met emoties

Workshop fruit met emoties

Namens Havo/Creall heb ik tijdens "Het Jonge Kind Event" bij de Rolf Groep in Apeldoorn een klei workshop gegeven aan docenten uit het basisonderwijs. Het doel van deze workshop was om leerkrachten te inspireren en te laten zien hoe je met eenvoudige technieken leuke en aansprekende kleiwerkjes kunt maken. We hebben gewerkt met Creall Therm Junior. Dat is een polymeer klei die in een gewone oven kan worden gebakken op  130 graden.

Het leuke van werken met docenten is dat ze vlot van begrip zijn en daardoor vrijwel direct aan de slag gaan. Dat is heel fijn om te zien want dat betekent dat ze snel vertrouwd zijn met het materiaal. Hop hop hop en voordat je het weet staat er weer een lading fruit klaar om de oven in te gaan. Mijn voorbeeldwerkjes zijn natuurlijk weer veel te netjes en te strak... maar hey! Het gaat erom dat er lekker gewerkt wordt en het eindresultaat is altijd goed. De één zit heel geconcentreerd een boze aardbei te maken en de ander maakt lachend een banaan! Leuke mensen die onderwijzers en mooi om te zien dat het karakter van de docent terugkomt in het kleiwerkje.

Naast de workshop hebben wij het complete klei- assortiment gepresenteerd zodat men het materiaal kon voelen en uitproberen. Met de creatieve materialen van Creall is het natuurlijk belangrijk dat je het kunt ervaren. Voor kinderen is het belangrijk om met de handen bezig te zijn, het eindresultaat is minder belangrijk. Het gaat er om dat kinderen hun motorische vaardigheden ontwikkelen door middel van bijvoorbeeld boetseren. In dit geval krijgen ze nog een extra lesje over hoe je emoties met klei kunt laten zien . Hiervoor heb ik gekozen voor fruit omdat dit eenvoudige basisvormen zijn.

Appel, peer, aardbei en een perzik.

En om af te sluiten nog een groepsfoto :-)

Workshop fruit met emoties