Kunstwerk geschenk huis van klei

De opdracht voor dit kunstwerk was om het huis na te maken en daarbij mijn eigen creativiteit toe te passen. De opdrachtgever is 45 jaar getrouwd en vond het een mooi idee om het huis te laten vereeuwigen voor haar echtgenoot. Hij heeft veel aan het huis verbouwd en het is al jaren een hele fijne plek om te wonen. Ik heb vanuit het schuurtje een trap naar boven gemaakt die je via het dak bij 2 bankjes brengt. Vanaf daar kun je het leven "symbolisch" overzien.

Op locatie heb ik veel foto's gemaakt en op basis daarvan een schets op papier gemaakt. Erg handig om het huis goed te leren kennen en de verhoudingen te bepalen. Daarna opzoek gegaan naar een passende steen, dat is een leuke zoektocht langs tuincentra en stenenhandelaren. Uiteindelijk 4 mooie stenen gevonden en dan is het kijken, kijken en kijken tot 1 steen zegt kies mij!

Vele uren van boetseren en corrigeren later komt het moment dat het de oven in moet. Dit vind ik een vreselijk moment, want je kunt niet meer terug... is het goed genoeg en klopt het? Na het afbakken kleine breukjes herstellen en hier en daar nog wat bijwerken met lucht drogende klei.

Daarna schilderen en dan komt het gebouw ineens helemaal tot leven. Laagje voor laagje schilderen en ondertussen de kleuren nog ietsjes bijstellen. Ongeveer een kwart van de tijd ben ik bezig met kijken en nadenken of het mooi is wat ik gemaakt heb.

Het was een hele mooie opdracht en het idee dat van dit beeld nog jaren genoten gaat worden is eigenlijk onbetaalbaar!

Huis van klei kunstwerk

Hieronder de foto's en schetsen die ik als referentie heb gebruikt.

Foto's van het huis al referentie

Kunstwerk geschenk huis van klei Kunstwerk geschenk huis van klei
Kunstwerk geschenk huis van klei